|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 15:53
|
Autor |
Wiadomość |
Buizel
Starszy Norman
|
NIENAWIDZĘ TEGO !!!
NA SZCZĘŚCIE JUŻ TEGO NIE NADAJĄ.
_________________ Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
|
Wt, 19 sty 2010, 16:12 |
|
|
Shlafrok Holmes
Starszy Norman
Dołączył(a): Śr, 20 maja 2009, 17:41 Posty: 450 Lokalizacja: z londynu
|
JA TEŻ TEGO NIE NAWIDZĘ TO JEST GŁUPIE.
_________________polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
|
Wt, 19 sty 2010, 18:00 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Nadają tylko nie dubbing polski . Fakt Jetix zepsuł te anime . W sumie samo anime jest słabe , ale manga super . Ale mocno drastyczna
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Śr, 20 sty 2010, 19:21 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
To jest najgorszy film!!!!!!!!!!! Naprwd!!!!!!!!! :evil::evil:
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Śr, 10 lut 2010, 12:02 |
|
|
Indiana Jones
Bywalec Nory
|
Nie lubie i =niefajny film i wszystko.
_________________ROCK BIS JE-JE-JE-JEcupucupu Kaczor Donald
Piszcie i używajcie poprawnej polszczyzny
Moge pomóc we wszystkich częściach reksia oprócz RIKTTW I RIMS pytania na pw
POLSKA
POLSKA
http://www.youtube.com/watch?v=Q_IFZGTosxQ
Kibicujmy Adamowi Małyszowi Justynie Kowalczyk i innym.
|
Śr, 10 lut 2010, 17:38 |
|
|
WDCmaniak
Się Odezwał
Dołączył(a): Cz, 11 lut 2010, 16:17 Posty: 4 Lokalizacja: Smródź
|
Witam,
Wszelkich fanów produkcji niszczącej rangę, kult oraz klasę filmów kreskówkowych chciałbym przeprosić za następujące wyrazy krytyki.
Naruto uważam za demoralizującą, brutalną, nieczytelną, nieprzejrzystą produkcję, nie można jej pokazywąć dzieciom, ponieważ wtedy stracą wszlekie wartości i naukę rodziców, stają się niegrzeczne, agresywne i aroganckie, czego doświadczyłem na swojej własnej tkance skóry .
Nie jest to w żadnym stopniu prawdziwa kreskówka, japońskich anime nie można nazywać pod żadnym względem sztuką, ze względu na upraszczanie rysunków oraz bardzo płytką fabułę bez żadnej pointy.
|
Pn, 15 lut 2010, 14:11 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
Naklejki: 0
|
Samo te anime jest do kitu. Ale nie zgadzam się z przedmówcą.
Widocznie JE WDCmaniak wyłącznie ocenił tylko anime - co było niestety błędem.
Manga podobno jest bardzo dobra, o niebo lepsza od tego dziwnego anime. Również Shippuden czy jak to tam jest na poziomie mangi.
Japońskie anime może nie jest sztuką, ale manga. Ogólnie to się bierze w jednym określeniu.
Nie sensowne jest pisanie o demoralizacji dzieci - Nie powiedziałbym, że to dzieło dla młodocianych.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pn, 15 lut 2010, 15:11 |
|
|
WDCmaniak
Się Odezwał
Dołączył(a): Cz, 11 lut 2010, 16:17 Posty: 4 Lokalizacja: Smródź
|
Witam,
manga może i jest sztuką, ale mierną, ze względu na błędy w anatomii, upraszczanie i zupełny brak przejrzystości, okropne kadry, za dużo domyślania się co autor miał na myśli.
Dlaczego więc owego typu "dzieła" są puszczane na kanałach stacji telewizyjnych, które kierują większą część programu antenowego do dzieci i nastolatków?
Pozdrawiam.
|
Pn, 15 lut 2010, 15:58 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Mylisz terminy mangi i anime kolego . Manga to rysunki , a anime to filmy . Po drugie każdemy podoba się co innego i zachowujesz się ( ... ) . Powineś napisać na podstawie modelu " wg. mnie " , ponieważ nie jesteś pępkiem świata i nie bedziesz mówił co jest , a co nie jest . Ale cóż ... kultura rodzi się w domu :/ . O gustach się nie dyskutuje ... . Teraz powiem ci coś . Picasso kiedy był młody , czyli na początku swej kariery opanował realizm do perfekcji . Później zaczął deformować , aby dać nowy nurt w swojej twórczości . Do tematu . Anatomia jest zdeformowana specjanie , w tym o to chodzi . Np. Chibi jest kompletnie zdeformowane głowa jest większa od całego ciała . Jest to wprowadzone , by spowodować kimizm . Napisałeś " uproszczenie " wiesz mi to jest trudniejsze od realizmu . trudno jest zrobić deformacje by wyglądały " porządnie " . Brak przejrzystości ?! Wiesz co to chociaż znaczy ?! Przyokazji oceniasz anime i mangę po jednym anime Naruto . Pewnie jeszcze w wersji na Jetixa . Co do złych kadrów to masz problem , bo kadry są dobre o ile wiesz co to jest . Zobacz prawdziwe odcinki Naruto , a nie te z Jetixa lub przeczytaj mangę choć jest dla troche starszych . Jak to powiedział nasz ksiądź : " Wyobraź sobie jesteś kobietą i widzisz jakiegoś idiotę . Czy wyobrażasz sobie w takim razie , że każdy chłopak jest idiotą ." Więc zastanów się zanim ocenisz coś ( całość ) po tylko jednej rzeczy .
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Pn, 15 lut 2010, 18:46 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Manga jest fajna, anime zresztą też, ale tylko wtedy kiedy jest tworzona z pasją. Te dwie rzeczy są bardzo dobrą podstawą do np. hobby. Mam na myśl to aby to było czyste pure jak mówił James Blunt o miłości.
Manga i anime są "czyste" wtedy kiedy pozbędziemy się z nich podtekstów erotycznych, brutalnych czy demotywujących i demoralizujących. Tu się zgadzam z WDCmaniakiem bo Naruto to jednak nie jest zbyt fajne anime jeśli propaguje w/w wartości. To nie jest fajne. Zdecydowanie nie.
Mangę i anime (jak np. Pokemony) oceniam dobrze bo jest to dla niektórych pasja i coś nad czym warto spędzić trochę czasu.
Ja fanem nie jestem, ale oceniam to pozytywnie.
Cóż, żyjemy w takich czasach, że trzeba nazywać wszystko po imieniu.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pn, 15 lut 2010, 21:56 |
|
|
Garmon
Bywalec Nory
|
Re: Czy lubicie Naruto
Naruto jest głupie. Mógłbyś się bardziej rozpisać i wyjaśnić , upominam /Spidi
|
Wt, 25 sty 2011, 18:58 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Z polskim dubbingiem - owszem. Manga to zupełnie co innego
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Śr, 26 sty 2011, 19:03 |
|
|
smokos
Roz-krecony
|
Naruto pierwsza seria to rzeczywiście jest nudne, ale 2 seria shippuuden jest bardzo fajne, dużo akcji, wrogów i nawet odbędzie się tam 3 wielka wojna ninja.
|
Śr, 26 sty 2011, 20:22 |
|
|
Hydrylia
Bywalec Nory
Dołączył(a): Pt, 8 sty 2010, 22:40 Posty: 53 Lokalizacja: Z Margonem
|
Re:
Aha
_________________I love BEAGLE! <3 Pozdro dla brata! __________________________________________ Mam IP nieznanego, ale nie jestem nim.
|
Pt, 4 lut 2011, 19:59 |
|
|
Rilana
Norman
|
a ja nawet lubię Weź bardziej rozwijaj wypowiedzi - Bot
_________________ Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
|
Pn, 7 lut 2011, 18:26 |
|
|