Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 15:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Czy lubicie Naruto 

Czy lubisz Naruto
Tak 20%  20%  [ 12 ]
Nie 80%  80%  [ 47 ]
Liczba głosów : 59

Czy lubicie Naruto 
Autor Wiadomość
Starszy Norman

NA SZCZĘŚCIE JUŻ TEGO NIE NADAJĄ. :x

Wt, 19 sty 2010, 16:12
YIM
Starszy Norman

NIENAWIDZĘ TEGO !!!

JA TEŻ TEGO NIE NAWIDZĘ TO JEST GŁUPIE.

Wt, 19 sty 2010, 18:00
Ekspert w Dziedzinie Cementu

Naklejki: 3
NIENAWIDZĘ TEGO !!!

Nadają tylko nie dubbing polski . Fakt Jetix zepsuł te anime . W sumie samo anime jest słabe , ale manga super . Ale mocno drastyczna :D

W razie problemów czy spraw zapraszam na PW .
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju :)
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.

Śr, 20 sty 2010, 19:21
Starszy Norman

To jest najgorszy film!!!!!!!!!!! Naprwd!!!!!!!!! :evil::evil::evil:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek

Śr, 10 lut 2010, 12:02
Bywalec Nory

POLSKA
POLSKA
http://www.youtube.com/watch?v=Q_IFZGTosxQ
Kibicujmy Adamowi Małyszowi Justynie Kowalczyk i innym.

Śr, 10 lut 2010, 17:38
Się Odezwał

Wszelkich fanów produkcji niszczącej rangę, kult oraz klasę filmów kreskówkowych chciałbym przeprosić za następujące wyrazy krytyki.
Naruto uważam za demoralizującą, brutalną, nieczytelną, nieprzejrzystą produkcję, nie można jej pokazywąć dzieciom, ponieważ wtedy stracą wszlekie wartości i naukę rodziców, stają się niegrzeczne, agresywne i aroganckie, czego doświadczyłem na swojej własnej tkance skóry :(.
Nie jest to w żadnym stopniu prawdziwa kreskówka, japońskich anime nie można nazywać pod żadnym względem sztuką, ze względu na upraszczanie rysunków oraz bardzo płytką fabułę bez żadnej pointy.

Pn, 15 lut 2010, 14:11
Cesarz Śmietnika

Naklejki: 0
Samo te anime jest do kitu. Ale nie zgadzam się z przedmówcą.
Widocznie JE WDCmaniak wyłącznie ocenił tylko anime - co było niestety błędem.
Manga podobno jest bardzo dobra, o niebo lepsza od tego dziwnego anime. Również Shippuden czy jak to tam jest na poziomie mangi.
Japońskie anime może nie jest sztuką, ale manga. Ogólnie to się bierze w jednym określeniu.
Nie sensowne jest pisanie o demoralizacji dzieci - Nie powiedziałbym, że to dzieło dla młodocianych.

E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝

Pn, 15 lut 2010, 15:11
Się Odezwał

manga może i jest sztuką, ale mierną, ze względu na błędy w anatomii, upraszczanie i zupełny brak przejrzystości, okropne kadry, za dużo domyślania się co autor miał na myśli.
Dlaczego więc owego typu "dzieła" są puszczane na kanałach stacji telewizyjnych, które kierują większą część programu antenowego do dzieci i nastolatków?

Pozdrawiam.

Pn, 15 lut 2010, 15:58
Ekspert w Dziedzinie Cementu

Naklejki: 3
Witam,
manga może i jest sztuką, ale mierną, ze względu na błędy w anatomii, upraszczanie i zupełny brak przejrzystości, okropne kadry, za dużo domyślania się co autor miał na myśli.
Dlaczego więc owego typu "dzieła" są puszczane na kanałach stacji telewizyjnych, które kierują większą część programu antenowego do dzieci i nastolatków?

Pozdrawiam.

Mylisz terminy mangi i anime kolego . Manga to rysunki , a anime to filmy . Po drugie każdemy podoba się co innego i zachowujesz się ( ... ) . Powineś napisać na podstawie modelu " wg. mnie " , ponieważ nie jesteś pępkiem świata i nie bedziesz mówił co jest , a co nie jest . Ale cóż ... kultura rodzi się w domu :/ . O gustach się nie dyskutuje ... . Teraz powiem ci coś . Picasso kiedy był młody , czyli na początku swej kariery opanował realizm do perfekcji . Później zaczął deformować , aby dać nowy nurt w swojej twórczości . Do tematu . Anatomia jest zdeformowana specjanie , w tym o to chodzi . Np. Chibi jest kompletnie zdeformowane głowa jest większa od całego ciała . Jest to wprowadzone , by spowodować kimizm . Napisałeś " uproszczenie " wiesz mi to jest trudniejsze od realizmu . trudno jest zrobić deformacje by wyglądały " porządnie " . Brak przejrzystości ?! Wiesz co to chociaż znaczy :lol: ?! Przyokazji oceniasz anime i mangę po jednym anime Naruto . Pewnie jeszcze w wersji na Jetixa :lol: . Co do złych kadrów to masz problem , bo kadry są dobre o ile wiesz co to jest :lol: :lol: . Zobacz prawdziwe odcinki Naruto , a nie te z Jetixa lub przeczytaj mangę choć jest dla troche starszych :lol: . Jak to powiedział nasz ksiądź : " Wyobraź sobie jesteś kobietą i widzisz jakiegoś idiotę . Czy wyobrażasz sobie w takim razie , że każdy chłopak jest idiotą ." :lol: Więc zastanów się zanim ocenisz coś ( całość ) po tylko jednej rzeczy .

W razie problemów czy spraw zapraszam na PW .
Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :<
" Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju :)
Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy...
Pozdrawiam Spidi.

Pn, 15 lut 2010, 18:46
Mieszacz Zaprawy

Naklejki: 2
Manga jest fajna, anime zresztą też, ale tylko wtedy kiedy jest tworzona z pasją. Te dwie rzeczy są bardzo dobrą podstawą do np. hobby. Mam na myśl to aby to było czyste pure jak mówił James Blunt o miłości.
Manga i anime są "czyste" wtedy kiedy pozbędziemy się z nich podtekstów erotycznych, brutalnych czy demotywujących i demoralizujących. Tu się zgadzam z WDCmaniakiem bo Naruto to jednak nie jest zbyt fajne anime jeśli propaguje w/w wartości. To nie jest fajne. Zdecydowanie nie.

Mangę i anime (jak np. Pokemony) oceniam dobrze bo jest to dla niektórych pasja i coś nad czym warto spędzić trochę czasu.
Ja fanem nie jestem, ale oceniam to pozytywnie.

Traktor napisał(a):
Nie sensowne jest pisanie o demoralizacji dzieci - Nie powiedziałbym, że to dzieło dla młodocianych.

Cóż, żyjemy w takich czasach, że trzeba nazywać wszystko po imieniu. :P

Piszę poprawnie po polsku.

Pn, 15 lut 2010, 21:56
Bywalec Nory

Post Re: Czy lubicie Naruto
Naruto jest głupie.
Mógłbyś się bardziej rozpisać i wyjaśnić , upominam /Spidi

Wt, 25 sty 2011, 18:58
Cesarz Śmietnika

Z polskim dubbingiem - owszem.
Manga to zupełnie co innego :mrgreen:

E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝

Śr, 26 sty 2011, 19:03
Roz-krecony

Naruto pierwsza seria to rzeczywiście jest nudne, ale 2 seria shippuuden jest bardzo fajne, dużo akcji, wrogów i nawet odbędzie się tam 3 wielka wojna ninja.

Śr, 26 sty 2011, 20:22
Bywalec Nory

Post Re:
Indiana Jones napisał(a):
Nie lubie i =niefajny film i wszystko.

Aha :evil:

Pozdro dla brata! ;)

Pt, 4 lut 2011, 19:59
Norman

a ja nawet lubię :D :D

Weź bardziej rozwijaj wypowiedzi - Bot

Pn, 7 lut 2011, 18:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4