|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 17:27
|
Autor |
Wiadomość |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Inspektor Reksio
Niedługo Galernik umieści obrazek.
|
N, 1 sty 2006, 12:18 |
|
|
maciusiowo1
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 5 lut 2005, 12:21 Posty: 138 Lokalizacja: się wzięło to pytanie?
|
No coś długo go umieszcza, mam nadzieje że umieści
- -
|
( )
( )
( )
_________________Tu miał być super wypasiony opis, ale administator się bał że mu wejdzie do systemu
|
Wt, 3 sty 2006, 22:17 |
|
|
Wanda Niken
Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lis 2005, 20:58 Posty: 228 Lokalizacja: z prehistorii
|
ja też mam taką nadzieje.
_________________ jestem po koncercie Wiśniewskiego spałam jak suseł ale wróciłam o północy
|
N, 8 sty 2006, 16:16 |
|
|
Szaspirenka
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pt, 6 sty 2006, 18:32 Posty: 10 Lokalizacja: Moja Ciotka wie...
|
ciekawa czy umiesci i czy mu sie uda.
_________________ A, no koniec posta.
|
N, 8 sty 2006, 18:46 |
|
|
olor
Starszy Norman
Dołączył(a): Pt, 3 cze 2005, 21:45 Posty: 471 Lokalizacja: Z domku nakurzej łapbce
|
Uda mu sie tylko niema czasu
_________________ Spadam bo nudno tu
Podpisane OLOR
|
N, 8 sty 2006, 19:45 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
A może moderatorzy Topek,Achado i Mnichcio mogą umieścić?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pt, 13 sty 2006, 16:32 |
|
|
DoDo
Pod-ziemniak
Dołączył(a): So, 2 kwi 2005, 11:17 Posty: 1849 Lokalizacja: Toruń
|
właśnie to tylko galernik może, no modzi też mogą, ale... Nie wiecie o co mi chodzi...
_________________Wróciłem Wasz DoDo
|
Pt, 13 sty 2006, 19:18 |
|
|
Gość
|
Wiesz co może zróbmy tak powiedz na jakiego meila wysłałeś obrazek a ja postaram się żeby był jak najszybciej umieszczony przez galernika lub kogoś innego...
|
So, 14 sty 2006, 07:47 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 14 sty 2006, 11:20 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
ROZDZIAŁ 1 Po powrocie z przestrzeni kosmicznej , której miał już po dziurki w nosie , Reksio postanowił wpaść do Kretesa .Kretes akurat czytał gazetę.
Kretes;- O , cześć Reksiu.
Reksio;- Cześć Kretesie , co robisz ?
Kretes;- Czytam gazetę .
Reksio;- Czy nie sadzisz , że powinienem znaleźć sobie pracę?
Kretes;- Oczywiście , jak najbardziej.
Reksio;- Czy nie ma tam w tej gazecie ogłoszeń pracy?
Kretes;- Są , co byś powiedział na sprzedawcę?
Reksio;- …Zdecydowanie nie.
Kretes;- A policjant?
Reksio;- Ależ oczywiście.
Kretes;- ,, Chętnych do zawodu policjanta oczekujemy w komisarjacie we Wrocławiu ul. Korzenna 19 tel. 448 654 582 .’’
Reksio skorzystał z telefonu w norze kretesa i zadzwonił pod numer 448 654 582.
Telefonista;- biiiiii ,biiii ,biiii .Słucham?
Reksio;- Dzwonie w sprawie pracy.
Telefonista;- Musi pan wypełnić test i podać dane osobowe.Zwierz?
Reksio;- Pies.
Telefonista;- Imię?
Reksio;- Reksio.
Telefonista;- Adres?
Reksio;- Kostkowo 86 b 185-86 Wrocław.
Telefonista;- Jutro o 8.15 proszę przyjść i wypełnić test.
Jutro Reksio przyszedł i wypełnił test . Zdał i otrzymał odznakę która pochwalił się w domu.poszedł spać wcześnie żeby wypocząć przed dniem pracy .Tymczasem w tajnym labolatorjum w Wrocławiu Kogut Eryk Władzimieszko pracował nad najnowszej cyber generacji renką.
Czy uda się zbudować tę cyber renkę ?
Co to ma wspólnego z opowiadaniem? Czy Reksio okarze się dobrym policjantem?
Tego dowiecie się z drugiego rozdziału.
|
Pn, 16 sty 2006, 15:48 |
|
|
Gość
|
Bot jak narazie Sz. Kapelusznika nie było na forum od tamtego czasu ,ale jak będzie to zerknie napewno na meila i zobaczy czy jest twój obrazek!!!!
|
Pn, 16 sty 2006, 16:26 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
ROZDZIAŁ 2
Nazajutrz Reksio został przydzielony do pilnowania właśnie obok tego tajnego labolatorjum. Reksio pilnował długo i sumiennie. Zaczęło się ściemniać .Nagle zapadła noc ciemna i prawie bez księżycowa .Reksio poczuł senność ale dzielnie pilnował nadal .W tym samym czasie Kogut Władzimieszko zbudował tą rękę wraz z doktor Kurcią sprawdził czy działa. Otóż działała niezawodnie . Doktor Kurcia wyszła a kogut Władzimieszko delektował się osiągnięciem . Tymczasem całkiem niedaleko jechał samochód z niedozwoloną prędkością . Reksio to zauważył .
Reksio;- Chej1Tu jest ograniczenie prędkości 20 na godzinę.
Pojazd zatrzymał się przed labolatorium .Wyszedł z niego zamaskowany ktoś ale nie można było powiedzieć kto lecz można stwierdzić że to kot ale jaki kot pojawiło się pytanie i co robi lecz na razie było wiadomo że nieznany zamaskowany kot w furgonetce bez numerów rejestracyjnych wdarł się do labolatorjum przez wyrwę w ścianie , którą zrobił furgonetką. Ten ktoś zdezintegrował Koguta Władzimieszko ukradł rękę i uciekł.
Reksio;- Nie spocznę póki nie złapie tego kota.
Wezwał pogotowie i posiłki , a następnie wyruszył w pościg . furgonetka przyśpieszyła .Reksio też przyśpieszył .Z furgonetki zaczęła lecieć na drogę woda , która spowodowała ślizganie się radiowozu Reksia .Pojazd tajemniczego kota przyspieszył jeszcze bardziej i skończyła się im woda wiec Reksio mógł przyspieszyć. Furgonetka z rozpędu uderzyła w słup . Reksio zatrzymał się tak że aż hamulce zagwizdały
Reksio; - Proszę się nie ruszać! Jesteś otoczony przeze mnie!
Tajemniczy i zamaskowany kot rzucił w Reksia bombę , która zaraz potem....BUUUUUUUUUUUUUM!!!!!!...wybuchła.
Czy Reksio przeżył wybuch?
Gdzie Reksio się znajdzie?
Co znaczy tytuł?
Tego dowiecie się z rozdziału trzeciego.
|
Pn, 16 sty 2006, 17:34 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
ROZDZIAŁ 3
Reksio obudził się w szpitalu. Rozejrzał się wokoło. Stwierdził że ma dziwnie ciężką głowę .Chciał wstać ale upadł na głowę co go bolało ale o dziwo nie nabił sobie guza .Postanowił kogoś spytać co się stało. Spotkał doktor kurcię .
Reksio;- Co się stało ?. . A to pani .Chyba straciłem pamięć, a przypominam sobie ..kot .... bomba ... ale jakim cudem ....
Kurcia ;-..przeżyłeś ..
Reksio;- tak. A poza tym czuję się ciężki , Bardzo ciężki.
Kurcia;- Zostałeś przebudowany na pierwszy prototyp cyber policjanta przyszłości.
Reksio;- Nie to nie możliwe.
Kurcia;- To był jedyny sposób żeby cię uratować .Wiem że jest panu trudno się oswoić z tą myślą.
Reksio;- Kiedyś się przyzwyczaję.
Kurcia;-A to ważne to twój nowy strój.
Reksio;- Ładny.
Reksio i doktor Kurcia wyszli na zewnątrz .
Kurcia;- Dobrze . W twoim ciele są różne REKSIOGADŻETY . Aby uruchomić te REKSIOGADŻETY wystarczy powiedzieć Reksio i wymienić nazwę REKSIOGADŻETU .
Reksio;- Na przykład Reksio rolki.
Nagle z dolnych łap Reksia wysunęły się kółka. Reksio zaczął się niepewnie chwiać aż wkońcu upadł.
Kurcia;- Zapomniałam dodać że REKSIOGADŻET wyłacza się mówiąc Reksio STOP.
Reksio;- REKSIO STOP.
Koła zniknęły . Reksio zapytał się kto wydał pozwolenie na operację.
Kurcia;- Niejaki pan Kretes. A od dzisiaj jestes znany jako INSPEKTOR REKSIO.
Co się dalej wydarzy?
To się okarze w 4 rozdziale.
|
Pn, 16 sty 2006, 19:32 |
|
|
Izzy
Głodomorek
Dołączył(a): Pt, 4 lut 2005, 20:13 Posty: 2995 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 1
|
Kiedy kolejny rodział Bocie??
_________________ Mahna mahna...
Whovian.
Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
|
Pn, 16 sty 2006, 19:43 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
Jutro n iechce mi sie juz pisac a wdodatku dena twórcza poszła spać.
|
Pn, 16 sty 2006, 22:56 |
|
|