|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 09:28
|
RPG rodem z Krainy Czarów!
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Re: RPG rodem z Krainy Czarów POWRÓT!
kubulus- kot Otworzyłeś furtkę i wszedłeś do ogrodu. Na huśtawce bujała się kotka. - Cześć, ładne ptaszki wyczarowałać.- rozpocząłeś rozmowę i właśnie wtedy odleciały. - Hej, dzięki. W ogóle, kim jesteś? Babolem?- zapytała się Cię. - Ja, nie ależ skąd!- powiedziałeś z drobnym zdenerwowaniem. - Przepraszam, ale ale Cię tu nigdy nie widziałam, a innym chłopakom ze wsi te czaru się nie podobają.- odrzekła. - Ale, ja nie jestem stąd. Nazywam się Kubulus i mieszkam w Magixsie. Jacy inni chłopcy?- zapytałeś. - Tacy chuligani biegający po wiosce, którzy skończyli tylko Szkołę Magii Podstawowej. Często mi dokuczają. Na szczęście kończę już naukę w tej szkole i niedługo wyjadę do Magixu na studia. Jak tam jest?- zapytała z wielką ciekawością. - To naprawdę duże, piękne miasto. Całe jest pełne MAGII. A wiesz, że w Magixsie, jak ja chodziłem do Szkoły Magii Podstawowej, to wszyscy uczniowie z mojej klasy dostali się na studia.- powiedziałeś i usłyszałeś, że woła ją mama. - Muszę już iść...- powiedziała, wstała z huśtawki i ruszyła w kierunku domu. - Czekaj, powiedz jak masz na imię!- powiedziałeś, gdy właśnie była na schodach tarasu. Odwróciła się, spojrzała na Ciebie i powiedziała: - Julia.***** Wróciłeś do babci. Podziękowała Ci i zajęła się robieniem obiadu i tortu. a) Oglądam ogród babci b) Zwiedzam dom Bot Botowski- kogut Wilk poszedł w twoje ślady...Bot Botowski vs Zły wilk Runda 5__________________________________ Poziom many: 58% ||||||||||Poziom życia: 89% ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8% many 9% obrażeń)
- Atak: Sen (-13% many 11% obrażeń)
- Obrona: Budyń (-13% many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8% many)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.Donat Wespsiey- słoń Wszedłeś do karczmy. Opowiedziałeś historię ze staruszką, gdzie dowiedziałeś się, że to była ta z Królowej Śniegu. W karczmie postanowiłeś spędzić noc. W małym pokoiku było ciepło i przytulnie, więc miło spędziłeś burzową noc. Rano zszedłeś na dół na śniadanie. Potem wyruszyłeś dalej zabierając swoje rzeczy. Po długiej, trzydniowej wędrówce zatrzymałeś się w małej wiosce. Było już tylko 10 Bajkowych kilometrów do Góry Lodowej. Niestety musiałeś się zatrzymać i uzupełnić zapasy. Zbliżała się już noc. Stwierdziłeś, że zanim spotkasz się z Chrumburakiem, musisz się dobrze wyspać. Zatrzymałeś się u swojego dalekiego wuja, Archibalda Bajkopisarza. Po kolejnej nocy ruszyłeś znowu i około 12 byłeś przed górą, na którą prowadziły piękne, lecz śliskie schody lodowe. Powoli wszedłeś na nie. Zobaczyłeś piękny ogród. Niestety Królowa Śniegu powiedziała, że jest on u Ali Baby Jagi i zajmuje się reinstalacją Źródła Mocy Czarodziejów. Wreszcie znalazłeś go. Własnymi słowami powiedz po co do niego przyszedłeś.
Śr, 28 wrz 2011, 16:51 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Re: RPG rodem z Krainy Czarów!
Idę zwiedzać ogród, ponieważ lubię kwiatki, a może przypadkiem zobaczę jeszcze Julię.
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
|
Śr, 28 wrz 2011, 19:35 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
kubulus- kot
Wyszedłeś do ogrodu. Był on trochę zaniedbany i stary nie to co ogród Juli. Mocno świeciło słońce. Zbliżały się wakacje. Dobrze, że w tym roku egzaminy były wcześniej. Inaczej odłożono by na początek roku szkolnego. Na ziemi rósł mały, różowy kwiatek. Zerwałeś go. Zacząłeś myśleć o Juli. W szkole wiele razy chodziłeś z różnymi dziewczynami. Tym razem było to coś całkiem innego. Twoje głębokie rozmyślania przerwał usłyszany krzyk. Z kocią zwinnością skoczyłeś na wysoki mur. Zobaczyłeś, że za nim zobaczyłeś grupkę psów otaczających... właśnie Julię. Mówiła, że w mieście są chuligani, ale że aż do tego stopnia. Co robisz? Gdybyś miał różdżkę...
Cz, 29 wrz 2011, 15:42 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
|
Rzucam się na nich z pazurami. W końcu koty są zwinniejsze, mądrzejsze [i ogólnie fajniejsze] niż psy! Miau.
|
Pt, 30 wrz 2011, 09:46 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
kubulus- kot Rzuciłeś się na psy z kocią zręcznością. - Ale z nich łamagi -pomyślałeś- Gdyby ktoś bez różdżki na mnie napadł na pewno dałbym sobie radę używając magii.W czasie jak ty drapałeś i gryzłeś Julia wyciągnęła różdżkę i zaczęła strzelać magicznymi piorunami w psy. Wreszcie wyrwałeś któremuś różdżkę z ręki i uniosłeś ją nad głowę i zacząłeś machać. Coraz szybciej... coraz szybciej, aż różdżka naładowała się czarem, który szeptałeś pod nosem i wystrzeliłeś z nim w chmurkę przelatującą nad wami. Stała się czarna, burzowa i zaczęła gonić psy. Julka była pełna podziwu dla twoich magicznych umiejętności. Aby rozładować emocje chcesz coś powiedzieć: a) -Julka, zapraszam Cię na lody. b) -Moja babcia obiecała, że upiecze tort. Chcesz przyjść? c) -Chcesz miętówkę? d) -Nauczyć Cię takich zaklęć?
Pt, 30 wrz 2011, 15:13 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
-Moja babcia obiecała, że upiecze tort. Chcesz przyjść?
|
Pt, 30 wrz 2011, 15:28 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Ekhem... Burektor mi powiedział, że pan coś wie na temat pogromcy Tego, Który Cośtam.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
Ostatnio edytowano N, 2 paź 2011, 18:38 przez Z. Art, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt, 30 wrz 2011, 16:04 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Kogut rzucił snem w Wilka. - Dlaczego u licha nie padasz mimo że wpakowałem w ciebie z 10 zaklęć!
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 1 paź 2011, 09:45 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
kubulus- kot - No może kawałek...- uśmiechnęła się Julia i poszliście do twojego domu. Lecz przed domem babci stał tata. Byłeś bardzo zdziwiony. - Wracamy do domu, bierz walizki.- powiedział. - Ale dlaczego, miałem tu zostać jeszcze miesiąc?!- odpowiedziałeś zdziwiony. - Przy remoncie domu pomógł mi kolega, już skończone, a już od wczoraj czynny jest uniwersytet. Oto twoja różdżka, kara zdjęta, no chyba, że znów coś przeskrobiesz.- powiedział tata i dał Ci twoją różdżkę. - Ale, ale...- starałeś się coś powiedzieć. - Żadnego ale, idziesz się pakować!- potem wszedł do domu babci. - Przykro mi Julio, naprawdę...- zacząłeś się jąkać. - Nic się nie stało. Do zobaczenia.- powiedziała, odwróciła się i poszła do domu. - Do zobaczenia.- powiedziałeś i ruszyłeś pakować rozpakowane rzeczy. Po chwili ty i tata staliście przed domem. Złapałeś się go za rękę i razem teleportowaliście się. Jesteś teraz w domu, co robisz?Donat Wespsiey- słoń - O ile się nie mylę, razem z Ali Babą Jagą są teraz na polanie księżycowej.- i wskazała skrzydłem w jej kierunku. Z góry było widać cały bajkowy świat - Dziękuję- i ruszyłeś w jej kierunku. Dochodziła 14:00. Rozgarnąłeś liście i zobaczyłeś jak Chrumburak i Ali Baba Jaga swoimi różdżkami wysyłają w kierunku kuli energii wielokolorowe promienie magiczne. Na moment zaprzestali. - Kim jesteś?- zapytał Cię wieprz. - Donat Wespsiey.- odpowiedziałeś. - Czemu nam przeszkadzasz?- zadał Ci kolejne pytanie. - Burektor Mateusz powiedział, że możesz otworzyć portal. Dlatego przyszedłem Cię prosić abyś przesłał mnie na podwórko wybrańca.- powiedziałeś. - Pewnie to ważna sprawa. Posłuchaj oddal się od nas o jakieś 50 metrów. Po czym zacznij biegnąć.- zrobiłeś tak jak on kazał. Biegłeś, biegłeś, a Chrumburak machał różdżką i szeptał zaklęcia. Zauważyłeś, że za tobą leci złota poświata. - Masz 3 minuty na powrót.- krzyknął Chrumburak, wreszcie się tak rozpędziłeś, że znikłeś. Pojawiłeś się na podwórku. Zobaczyłeś Reksia. Co robisz?Bot Botowski- kogut Dołączył do Ciebie Kot w Butach. Razem ostatecznie rozgromiliście wilka. Podczas ucieczki zgubił zwój z czarem "Ochrona przed snem", oraz różdżkę Ali Baby Jagi. - Nazywam się Kot w Butach. Czego szukasz w Krainie Czarów.- zapytał. Jak mu odpowiesz? Pamiętaj, własnymi słowami.__________ PS. Muszę jeszcze zmienić format pojedynków Nie będzie procentów
Pn, 3 paź 2011, 13:26 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
- Szukam albumu lub niebieskiej kości. Widziałeś może jeden i/lub dwa z wyżej wymienionej liście przedmiotów?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pn, 3 paź 2011, 17:49 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Mówię do niego:
Eee... no... dobry dzionek... Rozumie pan po polsku? Do you speak english? Parlez-vous francais? Och, przepraszam. Chciałem powiedzieć, że jest pan potrzebny w Krainie Czarów... Eee... i tyle.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pn, 3 paź 2011, 20:23 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Przwglądam księgi w poszukiwaniu jakiegoś pożytecznego (lub po prostu - fajnego) zaklęcia lub czaru.
|
Wt, 4 paź 2011, 14:49 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Bot Botowski- kogut - Miau, widziałem wiele albumów. A Chrumburak to ma taki magiczny. Pokazuje on takiego śmiesznego pieska i takiego szarego z goglami.- wymiaukał kot. - Widziałeś album Chrumburaka?- zapytałeś z niedowierzaniem. - Jasne, często to robi.- odrzekł. - Zaprowadzisz mnie do niego?- No nie wiem, "miauem" teraz pomóc Czerwonemu Kapturkowi zrywać owoce w Bajkowym Sadzie. A może chcesz mi pomóc?- zaproponował. Tak/NieKubulus- kot Jedyne książki jakie miałeś pod ręką to podręczniki, inne książki były schowane w zabezpieczonej czarem szafce. Poczytałeś więc nudne podręczniki, z których fajne zaklęcia znałeś już na pamięć. Rano poszedłeś na Uniwersytet. Pierwsza lekcja to Magia pojedynkowa poziomu 3. Od kiedy Waldemar Mors został przyłapany na mąceniu znany jako TKTPM, w tego przedmiotu uczy Miłosz P'Uchacz. Ćwiczyliście zaklęcia. Nadeszła twoja kolej. Stanąłeś przed manekinem. Kubulus vs manekin Runda 1__________________________________ Poziom many: 40 ||||||||||Poziom życia: 20 ||||||||||ZAKLĘCIA:- Atak: Budyń (-8 many 9 obrażeń)
- Atak: Sen (-13 many 11 obrażeń)
- Obrona: Budyń (-3 many)
- Zaklęcie: Odnowa many (+8 many)
Twój ruch! Wybierz czar atakujący i czar obronny, lub odnów manę.Donat Wespsiey- słoń - Hau, a co ja jestem. Dziś urodziny Kari-Maty i do puki nie znajdę prezentu nigdzie nie lecę.- odpowiedział. - Ale ja nie mam czasu, szybko- odpowiedziałeś - Bez ale, zaproponuj jakiś...- odrzekł. Co odpowiesz?a) Perfumy z Magixsu b) Kości w czekoladzie c) Nowy strój d) Zaproponuj coś innego
Pt, 7 paź 2011, 14:49 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Ech, bardzo się spieszę. Mój ojciec ma na magicznym targu w Magiksie stragan z perfumami. Może być? Szybko, dwie minuty zostały.
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pt, 7 paź 2011, 20:15 |
|
|
kubulus
Bardzo Stary Norman
|
Atakuję snem.
P.S.Sądzę, że odnowa many nie powinna być "darmowa". Mogłaby na przykład odebrać trochę życia.
|
Pt, 7 paź 2011, 21:13 |
|
|