|
|
Teraz jest N, 17 lis 2024, 10:38
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Re: Co się dzieje?
Nie umarło - Forum tylko odpoczywa po Wielkanocy
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 11 kwi 2012, 15:50 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Forum (cio) nie umarło, forum (cio) nie żyje. Forum (cio) się po prostu męczy... Dołączę się do tej akcji. Nie lubię pisać maili, ale czego się nie robi dla forum!
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 12 kwi 2012, 14:12 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Nie! Stop! Odwołuję mój ostatni post! Powód: 29 marca otrzymałem następującą wiadomość: | | | | Cytuj: Witaj, Tę wiadomość wysłał do Ciebie administrator "Przygody Reksia". Jeśli jest to spam lub zawiera obraźliwe treści, to wyślij informację o tym na ten adres e-mail: tomasz.krol@aidemmedia.plZałącz cały e-mail (szczególnie nagłówki). Treść wiadomości: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ Witam Jako, ze AM zrezygnowalo z domeny przygodyreksia.pl trzeba korzystac z adresu zapasowego: index.phpPozdrawiam, Bambosz -- Dziękuję, PanAdministrator | | | | |
Wy też je otrzymaliście? Jeżeli tak, to nie ma już nawet promyka nadziei. To nie pomyłka. Aidem zrezygnowało z forum. Jedynym pocieszeniem jest to, że z wiadomości wynika, że nie mają zamiaru (przynajmniej na razie) pozbywać się playandbuy. No, i pozwolę sobie, podobnie jak inni w tym temacie, zacytować: Miejcie nadzieję, nie tą lichą, płonną,[...] lecz tę, [...] która tkwi jak ziarnoO ile dobrze to pamiętam. Grunt, że nie zmieniłem sensu. I jeszcze jeden cytat: Przysięgam wam, że płynie czas, że płynie czas i zabija rany! Przysięgam wam. Przysięgam wam. Tylko dajcie mu czas.PS.Sorki za double'a, ale nie mogłem wyedytować tamtego posta. Jeżeli jest tu jakiś moderator (a z tego co wiem, są tu Dizel i Euresanda) to proszę o połączenie tych dwóch postów.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 12 kwi 2012, 14:43 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Zawiodłem się na AidemMedia dwukrotnie. Jak wielu z was miałem jeszcze nadzieję. Ale gorsze od tego, że utraciliśmy adres, który był tak ważny i działał przez tyle lat. Strona Reksia rozwijała się i kwitła, ludzi przybywało i tyle się działo. Reksio był chlubą Aidem, a potem przesatli się interesować stroną i samemu trzeba było się dopominać o swoje. Pamiętacie początek: Admini i modzi na forum byli z Aidem - obecnie większość z nich jest już w VNS; gorsze od tego co wspomniałem był e-mail, który ktoś dostał od Aidem - "pracujemy nad tym". Jak można napisać, że rozwiąże się problem z niewyświetlaniem się strony w ciągu tygodnia a tak naprawdę sprzedawać adres. To kłamstwo boli najbardziej. prerfidne kłamstwo, olanie nas totalnie. Albo ten ktoś nie wiedział co się dzieje ze stroną i skłamał dla spokoju w sprawie na której się kompletnie nie znał wypowiadał się jak ekspert. Zamiast się z kimś skontaktować lub napisać - nie wiem. Tyle by wystarczyło. Tymczasem Aidem zupełnie nas zlekceważyło nic nie informując o rezygnacji z adresu i kłamiąc. Sama rezygnacja to już inna sprawa.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Cz, 12 kwi 2012, 15:57 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
|
Dostałem tego maila, ale to nie jest jednoznaczne super reksiu... Pierwsze na co warto zwrócić uwagę to fakt, że tą wiadomość wysłano 29 marca (jeśli się nie mylę dziś mamy 12 kwietnia xD ) to znaczy, że dziś minęły dwa tygodnie od wysłania. Po drugie (jak ja lubię mówić po pierwsze, po drugie ) tę wiadomość wysłał Bambosz w oparciu o to, co wtedy wiedział, a głównie zależało mu na przypomnieniu wszystkim o TEJ stronie, gdzie leży forum AWARYJNE. I to są (d)powody które mówią nam, że Przybysz ma teraz rację. Perfidne kłamstwo... mogli by po prostu powiedzie- "z Reksiem koniec", "zamykamy forum". Słowa Przybysza są smutne, ale zawierają w sobie prawdę. Jednak ja wciąż nie mogę uwierzyć i nie uwierzę dopóki nie będę pewny.
Cz, 12 kwi 2012, 16:08 |
|
|
Pixie7
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 8 paź 2011, 18:24 Posty: 91 Lokalizacja: Nicość
|
Też otrzymałam tego e-maila i zgadzam się z AdamMagiem i Przybyszem.Szkoda naszego forum
_________________ Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
|
Pt, 13 kwi 2012, 19:44 |
|
|
Euresanda
Jeździec betoniarki
Dołączył(a): So, 16 sty 2010, 20:58 Posty: 308 Lokalizacja: Z Szybkiego Świata (wyjaśnienia dla wtajemnicznonych)
Naklejki: 5
|
<niepoprawny optymizm> ja mimo wszystko chcę się łudzić że jednak naprawią "problemy z serwerem", z doświadczenia wiem, że AM pracuje nad tymi sprawami bardzo wolno i trzeba ich poganiać, no ale z drugiej storny minął już chyba miesiąc czy dwa a wciąż nic się nie zmieniło; ale jest jedna rzecz której jestem pewna nie sprzedają domeny, no bo kto by ją kupił a utrzymanie domeny nic nie kosztuje tylko serwer, więc może jest dla nas nadzieja </niepoprawny optymizm>
_________________ Moderuję fioletowym. Kiedyś było tu tak spokojnie i przytulnie...
|
So, 14 kwi 2012, 13:35 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Ale oni naprawdę sprzedali już domenę. Jesteś pewna, że nie sprzedają - ale ta domena jest własnością użytkownika aftermarkt - giełdy. To : delirium, a to konto sprzedaje kilka tysięcy stron. Tak właśnie odbywają się sprzedaże dobrych adresów internetowych. Może nikt nie kupi przez pewien czas od tego : delirium a może kupi. To 1000 odwiedzin na miesiąc... Przecież mając domenę mogliby po prostu zrobić przekierowanie - bo to forum awaryjne na jakimś serwerze jest playandbuy jakoś się trzyma. Miejsce w internecie da się znaleźć, ale adres najwyraźniej sprzedano.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 14 kwi 2012, 19:10 |
|
|
Euresanda
Jeździec betoniarki
Dołączył(a): So, 16 sty 2010, 20:58 Posty: 308 Lokalizacja: Z Szybkiego Świata (wyjaśnienia dla wtajemnicznonych)
Naklejki: 5
|
Dobra przyznaję nawet ja tracę mój optymizm. to pytanie jest co robimy, skoro AM zrezygnowało z domeny to nie ma co chyba nawet do nich pisać maili, więc jak przenosimy się gdzie indziej czy zostajemy tutaj, chociaż jak dla mnie będzie ten sam efekt, już widać że prawie wszystko zamarło i prawie nikt nie wchodzi :/ jakieś pomysły....
_________________ Moderuję fioletowym. Kiedyś było tu tak spokojnie i przytulnie...
|
Cz, 19 kwi 2012, 17:45 |
|
|
Pixie7
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 8 paź 2011, 18:24 Posty: 91 Lokalizacja: Nicość
|
Mój jedyny pomysł to rozsyłać innym użytkownikom na g-g aders forum.Może choć trochę wróci.Mam nadzieję ,że to awaryjne forum też nie padnie,bo jak tak to klapa
_________________ Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
|
Cz, 19 kwi 2012, 17:59 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Jak awaryjne forum padnie, to zrobimy nowe. Stracimy bazę danych i z oficjalnego forum fanowskiego spadniemy do rangi amatorszczyzny, nie nadzorowanej przez AM. A takie forum długo nie pociągnie, da się to wywnioskować z cyklu aktywności forum (cztery razy ,,forum" w trzech zdaniach-chyba zaczynam olewać interpunkcję). Trochę jeszcze pojedziemy w razie padnięcia forum awaryjnego, ale nie za długo. W najlepszym przypadku do kolejnego lata.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Pt, 20 kwi 2012, 14:35 |
|
|
Ewka
Roz-kreca się
|
Ja też nie mogłam wejść na forum, bo mi wyskakiwało, że nie można wyświetlić tej strony. Na szczęście Dawid napisał mi, że mam wejść na forum przez playandbuy. Nie miałam wtedy czasu, więc weszłam na drugi dzień (GG pomaga).
|
So, 21 kwi 2012, 08:16 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Najbardziej mi szkoda dobytku forum: regulaminu, izby pamięci, czterystu już opowiadań, a także trzysta stron naszej chluby nieskończonej opowieści, a także paru innych ważnych tematów, które były ważne na forum. Przecież, gdy forum się zwali całkowicie poleci w "kosmos" i już raczej tego nie odzyskamy...
So, 21 kwi 2012, 08:44 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
|
To na co czekamy? Zrobić kopię zapasową, podzielić na party i rozesłać wśród userów lub, jeśli ktoś ma wystarczająco miejsca, zapisać kopię na jego dysku. Albo też zrobić kopię internetową (znów dwie możliwości - ktoś może po prostu założyć stronę-klona na darmowym serwie/mieć pliki Forum na wirt. dysku).
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 21 kwi 2012, 18:27 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Szczerze mówiąc wystarczyło by zrobić kopię bazy MySQL, bo wszystkie pliki, które wchodzą w skład "forum" są ogólnodostępne w internecie... Już nawet sam instalowałem na serwerze forum KROPKA w KROPKĘ podobne do tego forum... jedynym plikiem "cennym" jest logo, bo niego nie znajdziemy nigdzie w internecie.
So, 21 kwi 2012, 19:06 |
|
|