Dołączył(a): N, 11 kwi 2010, 13:44 Posty: 552 Lokalizacja: San Francisco, 1329 Prescott Street
Re: [Komiks] Nowe przygody Reksia i spółki
Brawo, kawał dobrej roboty! Grafika jest świetna, ale mniej świetna jest fabuła. Ogólnie całkiem niezła, ale akcja za szybko. Mogłeś też dopracować szczegóły, takie jak kreski przy oponie i przy pilocie. Ocena końcowa: 8.5/10
_________________ Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
So, 17 wrz 2011, 15:15
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Re: [Komiks] Nowe przygody Reksia i spółki
krys95 napisał(a):
Ładna, gimpowa grafika. Podoba mi się cień na tych pytaniach- używałeś mapowania wypukłości i przesunięcia? Solidna dziesiątka
Tu jednak nie zgadłaś - przykro mi, GIMP jest na zwolnieniu chorobowym (gdzieś już mówiłem dlaczego). A w tym programie, w którym robiłem komiks zaznaczyłem po prostu "Cień", gdy robiłem tekst. Ale się trochę namęczyłem by dopasować kolory cienią, tekstu i tła. Dziękuję za rady i dobre (czasami niezbyt xD) oceny. P.S.: Już prawie 1/2 komiksu jest gotowa. Postaram się by 2 odcinek był dłuższy od 1-szego. Mam nadzieję, że wiecie do której z PR nawiązuje komiks. P.S. 2: Mam nadzieję, że ktoś napisze posta w czasie robienia drugiej połowy komiksu. Nie chcę robić double'a xD
_________________ Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie! Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015 Tym kolorem moderuję.
So, 17 wrz 2011, 17:16
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
_________________ Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie! Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015 Tym kolorem moderuję.
Ostatnio edytowano Śr, 30 paź 2019, 23:00 przez Dawid6, łącznie edytowano 1 raz
Dawno nie komentowałem jakiś komiksów na forum Dzięki Dawid, że to wstawiłeś. Przepraszam, że nie odpisałem rok temu. Może nie miałem czasu? Może moja polityka izolacjonizmu była aż tak nieludzka W każdym razie świetny komiks. Może jakieś jego elementy dałoby się wykorzystać w projekcie wysmażonej drugiej serii. Jeśli planujesz trzecią część zamrugaj 3 razy, to byłoby to zaskakujące, ale bardzo pozytywnie. Ciekawi mnie bardzo czy coś się stanie i Reksio naprawdę będzie bezpieczny albo czy Kretes będzie naprawdę głównym bohaterem, czy tylko na niby.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości