Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mol Roz-kreca się
|
Wysłany: 01 Lis 2010 14:23 Temat postu: Coś o sobie |
|
|
O sobie:Jestem sprytnym trzylatkiem,przeszedłem wszystkie gry z reksiem,umiem sie z wszystkimi dogadać itp
Teraz wy forumowcy,piszcie cos o sobie. |
|
Powrót do góry |
|
|
mol Roz-kreca się
|
Wysłany: 01 Lis 2010 14:57 Temat postu: |
|
|
Coś dodam:umiem sam trafic do przedszkola,juz sam sobie robie kolacje,umiem wstawic sobie herbate sam i kupowac w sklepie.
Jestem jedynym trzylatkiem z przedszkola który tak dużo umie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Przybysz Lider Podziemia
|
Wysłany: 01 Lis 2010 17:37 Temat postu: Re: Coś o sobie |
|
|
Takie kity możesz pociskać swojej pani przedszkolance...
Nie wierzę ci w to, że masz trzy lata. Tylko się wygłupiasz, faktycznie nie masz dużo lat, ale trochę więcej niż trzy. _________________ Credo in unum Deum... |
|
Powrót do góry |
|
|
mol Roz-kreca się
|
Wysłany: 01 Lis 2010 22:08 Temat postu: Re: Coś o sobie |
|
|
Przybysz napisał: | Takie kity możesz pociskać swojej pani przedszkolance...
Nie wierzę ci w to, że masz trzy lata. Tylko się wygłupiasz, faktycznie nie masz dużo lat, ale trochę więcej niż trzy. |
Ja ma trzy latka,wszyscy mi mowią że jestem za mądry. |
|
Powrót do góry |
|
|
@tin Starszy Norman
|
Wysłany: 04 Lis 2010 13:30 Temat postu: |
|
|
Rzecziwiście on może mieć 3 latka
Może mieć zespół aspergera !!! Osoby mające zespół aspergera są nadzwyczaj mądre Mój brat cioteczny ma zespół aspergera ( MA 4 LATKA ) i sam umię czytać książki,pisać na komputerze,przeglądać internet,zna alfabet,umię liczyć do 1000,dodaje i odejmuje w zakresie 500,mnoży i dzieli w zakresie 100
Uploaded with ImageShack.us |
|
Powrót do góry |
|
|
reksio2 Działacz Podziemia
|
Wysłany: 04 Lis 2010 13:50 Temat postu: |
|
|
ja jestem mądry,umiem dużo robić na kompie..... itp. _________________ witam,reksio2 jestem reksioFANEM
WITAM,REKSIO2 JESTEM REKSIOfanem
GUITAR FAN!
małe LITERKI są lol (duże też są lol)
PACMAN jest super! |
|
Powrót do góry |
|
|
bartosz2211 Norman
Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 142 Skąd: a z znikąd (znikąd to miasto)
|
Wysłany: 04 Lis 2010 18:50 Temat postu: |
|
|
Może jest jakiś zespół, ale to nie zmienia faktu że w to absolutnie nie wierzę.
Cytat: | Zespół Aspergera (syndrom Aspergera, ZA; ang. Asperger's Syndrome, AS) – całościowe zaburzenie rozwoju mieszczące się w spektrum autyzmu.
Zaburzenie to obejmuje przede wszystkim upośledzenie umiejętności społecznych, trudności w akceptowaniu zmian, ograniczoną elastyczność myślenia przy braku upośledzenia umysłowego oraz szczególnie pochłaniające, obsesyjne zainteresowania, natomiast rozwój mowy oraz rozwój poznawczy przebiega bardziej prawidłowo w porównaniu do autyzmu dziecięcego. Głównymi kryteriami różnicującymi ZA od autyzmu głębokiego są: brak opóźnienia rozwoju mowy i innych istotnych jej zaburzeń uniemożliwiających logiczną komunikację, prawidłowy rozwój poznawczy.
Ludzie z tym zaburzeniem przypominają osoby z autyzmem dziecięcym pod tym względem, że od wczesnego dzieciństwa występuje u nich ten sam rodzaj upośledzeń (jednak w dużo łagodniejszej postaci). W stosunku do głębokiego autyzmu wyróżniają się o wiele bardziej prawidłowym rozwojem mowy i lepszą adaptacją społeczną, zaś z powodu swych niezwykłych zainteresowań łagodniejsze przypadki częściej uchodzą za ekscentryków niż ludzi o zaburzonej osobowości.
Granice zespołu Aspergera są bardzo nieostre, pokrewne zaburzenia to m.in. autyzm wysokofunkcjonujący WFA (HFA: High-Functioning Autism), hyperleksja, zaburzenie semantyczno-pragmatyczne (SPD:Semantic pragmatic disorder), upośledzenie zdolności niewerbalnego uczenia się (NLD:Nonverbal Learning Disabilities/Disorder), a także zaburzeń emocjonalnych jak reaktywne zaburzenie przywiązania (RAD:Reactive attachment disorder), ADHD i wiele innych rzadkich zespołów - ich prawidłowa diagnoza i rozróżnianie mogą sprawiać problemy w wielu indywidualnych przypadkach[1]. Dlatego nierzadko, potocznie określa się mianem zespołu Aspergera wszystkie relatywnie łagodne zaburzenia rozwoju, gdzie głównym problemem jest nieumiejętność nawiązywania kontaktów społecznych[potrzebne źródło].
Najczęściej wymienia się zespół sześciu głównych kryteriów diagnostycznych Gillbergów z 1989 r.[2], obejmujących aspekty, które nie zostały wymienione w DSM-IV czy ICD-10.
|
_________________ Moja stronka o kaczorach :
http://kaczorkarol.streemo.pl/Community/Default.aspx
Zagraj !
Jestem fanem Reksia ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|